top of page

"Rouwende moet niet over het verdriet heenkomen, de rouwende moet door het verdriet heen. Er is geen andere weg en er is geen gemakkelijkere weg."


"Als je een rouwende wilt helpen; schaf dan het woord 'moeten' af. De rouwende moet helemaal niets, hij of zij zoekt zijn of haar eigen oplossingen en werkt die uit."


Het verliezen van een dierbare door overlijden is een ingrijpende levensgebeurtenis. En al is dit onderdeel van het leven, het accepteren en verwerken van dit vaak enorme verdriet kan heel moeilijk zijn.

Ook de emoties en gevoelens van rouw na een scheiding, het verlies van je gezondheid of je baan kunnen lastig te hanteren zijn.


Zelf heb ik snel vrede met het proces van dood gaan, ik ben ook niet bang voor de dood. Maar het missen van een persoon die er niet meer is, daar zit het grootste verdriet in. En dat kan je soms op de meest rare momenten overvallen, wanneer je ineens iets herinnert van die persoon. Ik heb dit vaak met muziek, dat er ineens emoties op komen zetten die je kunnen overvallen. Maar het mag er allemaal zijn. Rouw hoort bij het leven..


Mensen in rouw, hebben soms wat hulp nodig. Weet dat Reiki kan ondersteunen bij het verwerken van dit verdriet. Wil je meer weten over Reiki? Kijk dan hier.


54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page