top of page

Afscheid nemen van "people that no longer serve you"


Ik zie vaker quotes voorbij komen die heel inspirerend zijn.

Over dat je afscheid moet nemen van zaken of mensen "that no longer serve you", oftewel waar jij niks aan hebt die jou niets te bieden hebben.

Helemaal mee eens, energetisch gezien is het beter voor je om energie te steken in mensen die goed zijn voor jou, en waar je ook echt iets aan hebt, een wederzijdse relatie.


In praktijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Sommige banden; karmische banden, familie banden en collega's waar je nauw mee samen moet werken. Daar kun je niet zo makkelijk fysiek afstand of afscheid van nemen.


Wat je wel kan doen is energetisch koorden doorknippen. De energetische band beëindigen waardoor de "lading" die aan deze connectie zit, weg gaat.

Dit kun je in meditatie/visualisatie doen, letterlijk het knippen van koorden tussen jou en de ander persoon. Voordat je dit doet kijk dan eerst even goed naar welke emotionele lading er nog is tussen jullie. Was er ruzie of zijn er andere onopgeloste zaken? Heeft dit nog heling nodig? Het is goed om daar ook liefdevol afscheid van te nemen, of om eerst voor heling te zorgen (bijvoorbeeld met Reiki).


Voor vragen hier over neem gerust contact op!


En voor de mensen waar je wel afscheid van kan nemen, die je niets brengen als alleen ellende, doen! Self-care is voor jezelf zorgen, en je eigen energie bewaken. Brengt deze band/persoon jouw niets dan alleen negativiteit? Dan heb je dit niet nodig!

En je mag trots op jezelf zijn, als je zo sterk bent geweest om deze banden te beëindigen. Maar als je er nog niet klaar voor bent, is dat ook prima :-)

Er komt vanzelf een moment dat je er wel klaar voor bent.


52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page