top of page

Chakra powerfood!


Wist jij dat bepaalde voedingsmiddelen goed zijn voor je chakra's?

De kleuren van je voedsel kun je koppelen aan de kleuren van je chakra's. Dit helpt je om de aandacht te leggen op het bepaalde chakra, wat bijvoorbeeld niet goed stroomt of geblokkeerd is.


Hierbij een aantal voorbeelden.


Kruin chakra:

Het kruinchakra wordt geassocieerd met de kleuren donkerpaars, violet en wit.

Licht verteerbaar voedsel zoals champignons, knoflook, gember, ui, lychees, kokosnoot en overig tropisch fruit, is ideaal om je Kruin chakra weer in balans te brengen.


Derde oog chakra:

Voedsel met een donker pigment zoals diepblauw of paars kun je je Derde Oogchakra in balans brengen. Zeer licht verteerbaar voedsel is ook goed. Eet wat vaker pruimen, blauwe druiven, blauwe bessen, rode kool, paarse wortelen of drink gewoon kruidenthee en lichte plantaardige dranken. Aubergine hoort ook in dit rijtje thuis maar is familie van de nachtschade.


Keel chakra:

Voedsel met een lichtblauwe kleur of heel licht verteerbaar voedsel, is een weldaad voor je keel. Denk aan blauwe bessen, pruimen, vijgen, en veel andere fruitsoorten hebben effect op de keelchakra. Ook kelp en zeewier.


Hart chakra:

Voedsel met een diepgroene kleur of licht verteerbare groenten zijn ideaal voor het Hartchakra. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld Spinazie, broccoli, broccoli, kool, verse wasabi, snijbiet, komkommer en alle andere groene groenten.


Zonnevlecht chakra:

Voedsel met een gele kleur en lage eiwitwaarden kunnen je helpen je Solar Plexus te versterken, zoals bananen, verse ananas, maiskolven, linzen, gele pompoenen en granen (haver). Ook gele paprika’s horen in dit lijstje thuis.


Sacraal chakra:

Voedsel met een diepe heldere oranje kleur of dat dicht van structuur is, is geweldig voor je Sacrale chakra. Dit omvat voedsel zoals mandarijnen, mango’s, wortelen, pompoenen, zaden, noten en oliën.


Wortel chakra:

Voedsel met van nature een sterk rode pigment of aardingseigenschappen, kan je helpen je Wortelchakra op te laden. Voedsel zoals rode bieten, wortel, ui, radijs, rode appels, granaatappels, frambozen en zelfs eiwitten kunnen je wortelchakra herstellen.


Daarom zeggen ze niet voor niks, eet zo kleurrijk en gevarieerd mogelijk! Dat helpt jouw chakra's en dus ook alle organen.

Wil je hier meer over weten? Kijk eens op deze pagina, onderaan vind je informatie over de chakra's.

Én er is een module over Chakra's en wat je kan doen om jezelf te healen, in de cursus die in ontwikkeling is. Houdt deze website dus goed in de gaten voor meer details!


Bron: Leon van Rijswijk

184 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page