top of page

Energetische koorden doorknippen

Wanneer we het hebben over energetische koorden doorknippen, is een logische vraag "Hoe doe ik dat dan?"


Onderin dit artikel geef ik je de uitleg voor het doorknippen van energetische koorden, de techniek met een hele fijne meditatie!


It no longer serves you

Ik zie vaker quotes voorbij komen die heel inspirerend zijn.

Over dat je afscheid moet nemen van zaken of mensen "that no longer serve you", oftewel waar jij niks aan hebt die jou niets te bieden hebben.


Helemaal mee eens, energetisch gezien is het beter voor je om energie te steken in mensen die goed zijn voor jou, en waar je ook echt iets aan hebt, een wederzijdse relatie.

In praktijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Sommige banden; karmische banden, familie banden en collega's waar je nauw mee samen moet werken. Daar kun je niet zo makkelijk fysiek afstand of afscheid van nemen.


Wat je wel kan doen is energetisch koorden doorknippen. De energetische band beëindigen waardoor de "lading" die aan deze connectie zit, weg gaat.


Dit kun je in meditatie/visualisatie doen, letterlijk het knippen van koorden tussen jou en de ander persoon. Voordat je dit doet kijk dan eerst even goed naar welke emotionele lading er nog is tussen jullie. Was er ruzie of zijn er andere onopgeloste zaken? Heeft dit nog heling nodig? Het is goed om daar ook liefdevol afscheid van te nemen, of om eerst voor heling te zorgen (bijvoorbeeld met Reiki).


De techniek

Als je energetisch koorden doorknipt zorg je eerst dat je lekker ontspannen zit.

Doe dan je ogen dicht en visualiseer jezelf in een veilige omgeving. Je safe space, je veilige plek, je eigen plekje.

Visualiseer dan dat de persoon je veilige en binnen komt gelopen. Kijk hoe hij/zij zich gedraagt en wat hij/zij doet. Ga voor hem/haar staan en voel waar de band zit tussen jullie. Zit deze in je hart of je buik, of je hoofd?


Kijk en zie het koord tussen jullie in. Voel dan wat er voor lading zit aan deze verbinding. Verdriet, rouw, teleurstelling, woede, liefde, het kan echt van alles zijn.

Doorvoel deze emoties die horen bij deze persoon. En geef de emoties liefdevol terug. Het teruggeven kun je doen door het letterlijk te overhandigen, of uit te spreken "Ik geef emotie .... liefdevol terug, het is niet meer aan mij om te dragen" of "Ik neem afscheid van deze emotie, ik maak me los van deze emotie en deze connectie met ...."

Belangrijk is: doe het liefdevol. Je neemt liefdevol afscheid van de emotie en geeft het terug.

Daarna pak je de schaar en visualiseer je dat je koord doorknipt. Kijk hoe de persoon reageert, en weer weg loopt, en jou verlaat. Dat je het koord nu hebt doorgeknipt wil zeggen dat jij dit nu mag loslaten.  

Blijf nog even in je plekje en kijk hoe jij je nu voelt. Is het een opluchting?

Slaap er eens een nachtje over, en kijk en voel morgen nog eens wat het voor je doet.


Tip: als je de gevoelens overhandigd kan het helpen door te zien hoe groot de emotie is, stop het anders is een doos of iets dergelijks zo dat je het kunt overhandigen. Als je dit stuk goed visueel maakt helpt dat enorm.


Ik heb er ook deze uitgebreide geleide meditatie voor gemaakt om dit zelf te kunnen doen, beluister deze nu hier:

Wil je meer van dit soort meditaties? Of ben je op zoek naar hulp om zelf energetisch in balans te komen?

Bekijk dan eens de online cursus Energetische Self-Care. Hier kun je leren hoe je jezelf kan afschermen van energieën van anderen.


Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om persoonlijke begeleiding te krijgen voor jouw spirituele groei, en persoonlijke ontwikkeling.


Plan hier een gratis kennismaking met me in.7.393 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page