top of page

Laatst vroeg ik aan de telefoon aan een cliënt of hij wist wat gidsen zijn? "Nee nog nooit van gehoord."


Ja ik weet ook niet wat nu dé waarheid is, want dé waarheid is ook maar gewoon je eigen interpretatie, of een stelling waar jij mee resoneert.


Maar wat ik begrijp uit ervaring, boeken en channels is het volgende. Je hebt meerdere gidsen. Sommige zijn bij je in significante periodes van je leven en raken daarna op de achtergrond. Sommige staan je bij in een bepaald proces, en sommige zijn er heel je leven.


Sommige zijn een onderdeel van je zielsgroep, aangewezen, of gekozen. Mensen die in dit leven overlijden en je dierbaar zijn, kunnen er ook voor kiezen om jouw gids te worden. Er zijn boeken vol geschreven over dit onderwerp. Maar dit is wat ik zelf ervaar.


Tijdens het doen van groepshealings nodig ik gidsen uit van de deelnemers. Daarbij zie ik bij sommige deelnemers een hele groep aan gidsen staan die een healing bij willen wonen. En bij de meeste 1 of 2. Mijn focus en intenties ligt niet bij de gidsen maar bij de deelnemers. Maar het is wel leuk om te zien wat er allemaal aansluit. Ook bijzondere gidsen die andere vormen en kleuren aannemen dan andere. Bij een 1 op 1 healing ligt mijn focus op de cliënt in de stoel (of op afstand). Maar ook dan verzoek ik gidsen om aanwezig te zijn en te helpen.


En daarbij heb ik onlangs een bijzondere ervaring gehad. Ik had met cliënte eerst een consult gehad over de klachten waar de healing zich op zou focussen. Zodra ik de healing startte stond er een sterke vrouw klaar, ze was de gids van mijn cliënte, maar ik kreeg heel sterk het moeder gevoel door. Ze hield de hand van mijn cliënte de hele healing vast, ook zijn er nog een paar mooie boodschappen doorgekomen. Eenmaal klaar met de healing vertelde ik aan cliënte wat ik had gezien, het blijft toch gevoelig om te vragen of je moeder, oma, tante misschien is overleden. Ik vertelde dat ik een moeder energie had gezien die bij haar is. En cliënte vertelde dat haar moeder is overleden toen ze nog heel jong was, ze was zo dankbaar om te horen dat haar moeder nog steeds bij haar was om haar te steunen.


Dit is een voorbeeld van een moeder die na haar overlijden kiest om de gids van haar dochter te worden en haar te begeleiden. Wat een prachtige bevestiging was dat. Heb jij weet van jouw gidsen, weet je wie je gids is? Ik blijf het een fascinerend onderwerp vinden.36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page