top of page

Helderziend zijn

Als ik dat tegen je zeg wat denk je dan?

Ik dacht vooral aan een toekomstvoorspeller die visioenen krijgt van gebeurtenissen en dus in de toekomst kan kijken. Er is ook zo'n stereotype dat een helderziend persoon alles weet of ziet voor het gebeurt.


Sinds ik bezig ben met mijn eigen spirituele ontwikkeling begin ik door te krijgen wat het eigenlijk allemaal inhoudt. Maar ook dat het voor iedereen anders kan zijn.
Deze keer vertel ik wat helderziend zijn voor mij inhoudt. Ik heb de conclusie nog niet eens zo lang geleden getrokken dat het een gave was, en dat het helderziendheid heet.


Visueel ingesteld

Ik ben altijd al heel visueel ingesteld geweest. Als ik vroeger een boek las, dan zag ik in mijn hoofd alles voor me, de details, de omgeving, de personages, hoe iemand keek wanneer hij/zij iets zei. Ik dacht dat iedereen zo'n rijke fantasie had, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Niet alleen mijn fantasie bij het lezen van boeken was zo visueel, ook wanneer iemand iets tegen me vertelde. Ik zag het dan voor me wat diegene had meegemaakt. Mijn visuele interpretatie van een ervaring van een ander. Waarschijnlijk is het niet écht zo gegaan zoals ik het zag, maar er wordt wel direct een beeld gevormd in mijn hoofd van hetgeen wat mij verteld wordt.


Dat komt binnen

Dit maakt dat alles wat ik hoor, lees, weet en zie op mijn netvlies komt en het ook zichtbaar binnen komt. Enge verhalen, maar ook hartbrekende verhalen, teksten over moord en misbruik, dat soort verhalen, die komen in alle heftigheid binnen omdat ik het dan voor me zie. En hoewel ik me meestal bij films heel goed kan voorhouden ''het is maar film, het is geacteerd'', kan ik dat bij het zien van waargebeurde zaken of lezen van verhalen of ervaringen van anderen niet. Dan komt het heel heftig bij me binnen.


Dierenleed, als ik daar filmpjes van zie, dat blijft me achtervolgen. Maar ook geweld tegen vrouwen en kinderen. Er zijn nou eenmaal heel veel zieke filmpjes in omloop en soms tref ik er per ongeluk een via social media. Die staan in mijn geheugen gegrift.

Ik kan me zo een scene voor de geest halen uit een boek wat ik 10 jaar geleden las, welke zo'n indruk op me heeft gemaakt, terwijl ik het dus alleen maar heb gelezen, maar ook in mijn hoofd een visueel plaatje van heb gemaakt wat ik nooit meer uit mijn hoofd krijg.

Dat is ook de reden waarom ik nooit naar horror films kijk. Die beelden worden opgeslagen in mijn hoofd en meestal creëert dat alleen maar nachtmerries.


Wat ook binnenkomt zijn grapjes, maar dan op een leuke manier. Ik zie het voor me en kan er dan ook hartelijk mee lachen. Meestal... Soms is het iets onsmakelijks, en krijg ik dat dus ook niet meer van mijn netvlies af. Laatst zei een collega ''...die is zo traag als stront door een trechter''. Nou wat zie ik dan voor me? Juist....


Dromen

Daarnaast heb ik altijd al hele heldere dromen. Dat je een soort film mee maakt in je slaap waarbij je veel details kan herinneren. Gevoelens, omgeving, hoe iemand kijkt, wat je doet, wat je zegt. Je maakt het zo helder mee dat als je wakker wordt je even moet checken of het niet echt is gebeurd. Soms zijn de dromen ook voorspellend maar dat heb ik gelukkig nog niet vaak meegemaakt. Ik droomde ooit dat mijn moeder in het ziekenhuis lag, en een week later gebeurde dat ook.

Helder dromen heb ik praktisch iedere nacht, soms meerdere keren per nacht. Maar ik neem niet altijd de moeite om te onthouden wat ik heb gedroomd. Dus het blijft niet altijd hangen. Als je direct bij het wakker worden opschrijft wat je hebt gedroomd, zal het veel beter blijven hangen.


Spirituele gave?

Is dat dan een spirituele gave, dat je heel visueel bent ingesteld, of helder droomt? Nee dat niet.

Helderziend zijn is veel meer dan dat.

Het is het zien, en dan met je derde oog. In mijn geval heeft het met energie zien te maken. In mijn healings en bij afstemmingen zie ik energie en blokkades. Deze zie ik overigens niet met het blote oog, maar met mijn spirituele oog, oftewel derde oog. Daarvoor gebruik ik een techniek die astraal reizen heet.


Hierbij een opsomming wat je kan ervaren als je helderziend bent:

- Heldere dromen en voorspellende dromen.

- Ervaringen zien wanneer iemand iets tegen je verteld.

- Je eigen ervaringen en herinneringen voor je zien.

- Energie kunnen zien; bewegingen in energievelden. (maar ook lichtflitsen, spiralen)

- Aura's kunnen zien; kleuren of energieën om iemand heen.

- Spirits/overledenen kunnen zien bij iemand, of in een ruimte.

- Visioenen (beelden uit de toekomst) binnen krijgen.

- Astraal kunnen reizen naar andere plekken en dimensies.

- Beelden binnen krijgen vanuit spirits/overledenen voor jezelf of voor anderen.


Het kan zijn dat je een aantal van deze dingen bij jezelf herkent. Een gave kan zich ontwikkelen en ook veranderen met de jaren. Bij veel mensen zijn in meer of mindere mate gaven aanwezig en ontwikkeld.

Naast helderziend heb je ook nog: helderweten, heldervoelen, helderhoren, en helderruiken.

Je zal merken wanneer je zelf aan de slag gaat met je spirituele gaven en ontwikkeling, dat deze dingen vanzelf meer op je pad gaan komen.

Bij mij begon deze ontwikkeling vorm te krijgen bij het volgen van een aantal cursussen. Dat activeert processen in je eigen ontwikkeling waardoor je dit veel meer mee kan gaan maken.


Ben jij ook nieuwsgierig naar jouw gave?

Wil je weten hoe we samen stappen kunnen gaan maken in jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling? Plan dan een kennismaking met me in.


256 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page