top of page

Je eigen pad bewandelen


Dat is lastig want het is zeker niet gemakkelijk om de andere kant op te gaan.

Kiezen wat voor jou goed is, ook al is dit niet volgens de maatschappelijk geaccepteerde norm.


Wat we meekrijgen vanuit onze jeugd en de maatschappij is een bepaalde mindset om "hard te werken tot je er bij neer valt", en ook "doen waar je goed in bent, en wat het meeste opbrengt", en vooral "normaal te doen".

Als je afwijkt van dit pad, en kiest voor een andere werk vorm, andere levensstijl, andere manier van jezelf gedragen, of iets waar je gewoon heel gelukkig van wordt 😊

Ja dan krijg je vaak te maken met weerstand, "zou je dat wel doen", "doe nu maar gewoon normaal", etc etc.


Het vraagt vaak moed om toch voor jezelf te kiezen, maar het geeft je zo veel meer voldoening. Misschien is die carrière switch niet direct waar je wil zijn, maar jezelf prioriteit geven en keuzes maken voor jezelf is al stap 1.

Kiezen wie jij wil zijn op basis van je eigen gevoel, en daarbij het beeld van de maatschappij en wat sociaal geaccepteerd is volledig achter je te laten.


Wat ik merk met het pad wat ik aan het bewandelen ben, dat er gaandeweg veranderingen plaatsvinden. Dit creëer je zelf door wat je aantrekt, en waar je mee resoneert. Bepaalde vrienden waar je niet meer mee resoneert, je irriteert aan hun levensstijl bijvoorbeeld, terwijl je een half jaar eerder daar geen moeite mee had. Je trekt andere mensen aan die ook met dezelfde dingen bezig zijn als dat jij bent. Bepaalde overtuigingen en principes die je vormt, terwijl je daar eerder misschien nog niet mee bezig was. Je verandert en je groeit, omdat je je eigen keuzes maakt en je eigen plan trekt, en jezelf ontwikkelt.


Mijn advies aan jullie: DOEN!

Wil jij die carrière switch maken? Wordt jij gelukkig van een apart kapsel, of uitgesproken kledingstijl? Heb jij een andere manier van werken of leven gevonden die bij jou past?

DOEN!

Er is maar 1 persoon met wie jij je hele leven samen moet leven, en dat ben je zelf. Dan kun je je beter aantrekken wat je er zelf van vindt, en niet de rest van de wereld.


125 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page