top of page

KAP vs Kundalini Reiki

Ik krijg de laatste tijd veel vragen van mensen die mee willen doen met de cursus. Ze hebben filmpjes gezien waar mensen op de grond liggen te shaken en schudden, of ze hebben wilde verhalen gehoord over het ontwaken van de Kundalini energie. En vragen zich af of dit ook zal gebeuren bij een Reiki inwijding.


Spontaan of gecontroleerd

Je Kundalini Energie kan spontaan ontwaken. Wanneer je niet de intentie hebt dat dit gebeurt en het ook niet gecontroleerd doet kan dit heel heftig zijn.

Spontane ontwakingen komen meestal voor bij gebruik van bepaalde plantmedicijn (zoals ayhuasca) of wanneer je heel hard op je stuitje valt.


Gecontroleerd ontwaken gebeurt in een sessie met de intentie om dit te laten ontwaken.

Daarin zit echter wel een groot verschil tussen de zogenoemde KAP sessies (Kundalini Activation Process) en de Kundalini Reiki inwijdingen.

Bij een KAP sessie wordt de Kundalini energie ineens ontwaakt en 'naar boven gegooid' wat dus ook kan zorgen van losmaken van trauma's en oude blokkades. Voor sommigen bevrijdend maar ook soms heftig. Ook lichamelijk heeft dit een groot effect omdat je lichaam niet gewend is aan deze energie en trilling. Wat je dan vaak ziet is een loslating in het lichaam van blokkades en opgebouwde spanning en energie. Dit kan er voor zorgen dat je lichaam begint te schudden.


Ik zal nooit zeggen dat een KAP sessie een slecht idee is, want iedereen loopt zijn/haar eigen pad en mag zelf de beste keuze maken. Maar voor de mensen die angstig zijn voor een heftige ervaring is het rustig stap voor stap ontwaken een veiligere keuze.


"Wil dat dan zeggen dat een Kundalini ontwaking bij Reiki dan nooit heftig is?"

Nee.

Ook dan kunnen er zeker blokkades omhoog komen en het verwerken daarvan kan ook intens zijn. De intentie daarbij is wel dat je nooit meer krijgt dan dat je aan kunt. Daar mag je dan ook op vertrouwen.


Bij de Kundalini Reiki inwijdingen gaat het ontwaken van de Kundalini Energie als volgt.


1) Tijdens de eerste inwijding worden alle energiebanen klaargemaakt en opgeschoond. Er is op dit punt nog geen Kundalini geactiveerd. Je werkt eerst aan eventuele energetische blokkades in je systeem.


2) In de tweede inwijding wordt de Kundalini ontwaakt en zal stijgen tot de Zonnevlecht Chakra. Daarbij wordt ook het derde oog chakra open gezet en voorbereidt op de volgende stap. Hierna kun je rustig wennen aan de energie. 


3) Bij de derde inwijding zal de Kundalini volledig opstijgen en is deze in volle sterkte. Je kan deze energie nu gebruiken als healing energie.


Voel voor jezelf vooral in wat goed is. Ik heb genoeg mensen gesproken die een KAP sessie hebben ervaren en dat een hele bijzondere ervaring vinden. Het gaat vooral over je eigen gevoel, je eigen intentie en of jij er klaar voor bent. Neem mee wat resoneert.


Liefs Wendy

85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page