top of page

Mediteren


Als je op zoek bent naar rust, bezinning, ontspanning en ontprikkelen dan is meditatie daar heel goed voor. • Moet je dan iedereen dag úren mediteren? Nee! • Moet je dan iedere dag mediteren? Nee! Je moet natuurlijk helemaal niks. Kies ervoor wat je zelf fijn vindt.


Ik mediteer niet vaak, en als ik dat doe is het 20 - 30 minuten. Maar er zijn ook uitschieters van een uur.

Toen ik net kennismaakte met mediteren heb ik er een aantal opleidingen voor gedaan. Nu jaren later gebruik ik die geleerde technieken helemaal niet meer.


Ik ga nu zitten met muziek van mijn meditatie playlist en sluit mijn ogen. Er zijn bepaalde technieken die je kan gebruiken maar vaak helpt de rustgevende muziek al om tot rust te komen.


Kun je zelf moeilijk tot rust komen? Probeer dan eens een geleide meditatie. Er zijn honderden geleide meditaties te vinden op YouTube waarvan er echt hele fijne bij zitten. Het is heel persoonlijk welke stem je fijn vind en waar je mee resoneert dus probeer verschillende uit.


Zelf gebruik ik vaak een techniek behorende bij de Kundalini Reiki. Een korte meditatie die ook de Kundalini Energie laat stromen. Daarnaast brengt hij ook je eigen chakra's weer in balans.


Heb je interesse in deze speciale meditatie? Kijk dan bij de Kundalini Reiki inwijding.


23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page