top of page

Spiritueel pad, je ontwakingVoor iedereen loopt een spiritueel pad anders. Je doorloopt verschillende stadia bij het ontwaken zoals dat genoemd wordt.


Life-changing Event Maar ook het pad er naar toe verschilt enorm. Er zijn mensen die eerst een "life-changing event" meemaken. Dat kan zijn echt diep in de put raken, rock bottom In hun leven, waar na ze het licht zien en hun leven 180 graden omdraaien. Einde van een relatie, een bijna dood ervaring, of ernstige ziekte. Of een andere indrukwekkende ervaring waarin je kennismaakt met het spirituele aspect. Je zet na dit event je mind open voor andere delen van jezelf, maar ook voor het universum en voor alle andere mogelijkheden.


Interesse of spontaan Of je hebt, net zoals ik zelf, al je hele leven wel een soort van interesse voor het spirituele. Je wordt er door aangetrokken en wil er van alles over weten. Naar mate je ouder wordt groeit de interesse. Tot je op een gegeven moment op informatie stuit waar je mee resoneert en meer wil weten. Je volgt voorzicht wat cursussen en ziet waar je naar toe wil. Je vindt wat gelijkgestemden mensen en kan dan gaan groeien. Of voor sommige mensen gebeurt het zonder aanleiding, ineens spontaan.


Gedurende het spirituele pad doorloop je ook een aantal stadia. De stadia hebben ook voor iedereen een andere tijdsduur. Voor de een duurt het maanden en voor de ander jaren.


Heling en oplossen van blokkades (a.k.a. De beerput opentrekken) Nadat je open staat voor spiritualiteit en je informatie in je op neemt, is het begin gemaakt. Dan volgt het stadia waarin ik altijd de vergelijking noem met een beerput open trekken.

Je gaat een proces door van oplossen van blokkades, van dit leven, en vorige levens. Er komen allerlei zaken omhoog waarvan je dacht, dat je die had opgelost, of juist diep weg gestopt. En ook zaken waarvan je niet wist dat je hiervoor heling nodig had. Dit kan een moeilijke periode zijn, je moet hier doorheen, wanneer je dit niet echt aanpakt, blijft het bij je terug komen tot je het aanpakt en echt verwerkt, en er écht heling heeft plaatsgevonden.


Rustperiode De cocoon fase waarbij je uitrust van de vorige periode. Je lichaam went aan een ander energie systeem, en je komt bij van een intense periode. Je zondert je wat af en hebt tijd nodig met jezelf. Je leert jezelf in balans te krijgen en houden. Je werkt bijvoorbeeld met meditatie of yoga en komt dichter bij de natuur. Je voelt je in vrede met jezelf en je leven. Je denkt ook na over wie je bent, aangezien je pas een hoop oude "shit" hebt opgelost kun je anders naar zaken in je leven gaan kijken.


Gronding - stabiliteit Je begint nieuwe wortels te schieten in de aarde voor jouw groei. Zie het als een boom, je wortels groeien diep in de grond om de grotere boom te kunnen dragen en laten groeien. Je lichaam heeft dit nodig om het nieuwe energie systeem te laten verankeren in je lijf. Je bent een stukje volwassen aan het worden in je emoties. Je begint spiritualiteit te implementeren in je dagelijkse leven. Je voelt je ook sterker, sterker als mens en in je pad van spiritualiteit.


Leef je missie In deze fase leef je vanuit je hart, je loopt eigen pad, je maakt keuzes op basis van je zelf, en niet meer door externe omstandigheden. Je onderzoekt jezelf verder, en ontdekt wat jouw missie is. Het klinkt nogal heftig, je levensmissie. Het is niet zo dat iedereen een duidelijke levensmissie voor ogen heeft. Sommige mensen weten dit nooit. Als je maar weet dat je je eigen pad loopt, je eigen keuzes maakt hoe je de tijd hier op aarde wil besteden. En je kiest daarbij zelf welke manier van spiritualiteit wil uitoefenen.


In welke fase ben jij nu op je pad van spiritualiteit?


Mocht je begeleiding zoeken, neem dan contact met me op.


205 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page