top of page

Spiritueel vs Paranormaal begaafd


Ieder mens is uniek in zijn of haar ontwikkeling. En waar ik vaak tegen aan loop is de verwachting van het woord spiritueel. Alsof iedereen die bezig is met spiritualiteit ook entiteiten kan zien, en daarmee kan communiceren, of contact kan maken op zielsniveau.


Dat is niet altijd het geval. Ik merk dat ik zelf gegroeid ben in mijn gaven en dat dit een proces is wat altijd blijft ontwikkelen.

Dus je gaven kunnen veranderen gedurende je leven. Maar niet iedereen heeft dezelfde gaven en niet iedereen wil dat ook.


Voor mij betekent spiritueel meer dat je weet hebt dat er meer is tussen hemel en aarde en zoekt naar de antwoorden. Bezig bent met energie en die binnen jezelf leert kennen. Werkt met die eigen energie en je eigen lessen is dit leven.

Het is vaak een andere kijk op het leven hebben en op de maatschappij, vanuit andere oogpunten. En het vooral zoeken binnen in jezelf. Daarbij zijn er veelal wel dezelfde interesses bij spirituele mensen, tarot of orakelkaarten, edelstenen, Reiki, meditatie/yoga, ceremonies, en bepaalde boeken en podcasts. Maar het hoeft niet natuurlijk.


Bij paranormale begaafdheid bezit je andere gaven waarmee je contact kan maken met bijvoorbeeld overledenen, entiteiten, gidsen, engelen. Informatie doorkrijgt, het zogenaamde channelen, en daarmee readings doet bijvoorbeeld.


Je kan beide bezitten, zowel paranormale gaven als bezig zijn met spiritualiteit. Maar het hoeft niet.

Er heerst misschien een valse verwachting hierover die ik graag wil ophelderen.


Niet ieder spiritueel persoon kan zien dat jouw oma bij je is, en wat je gids te vertellen heeft over het pad waar je nu op zit, of dat het juiste is. Wees daar bewust van en spreek je intentie uit wanneer je zoekt naar antwoorden. Dan zal je ook de juiste coach vinden die bij je past.


Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten, en ontwikkelt op zijn/haar eigen manier.


Heb je vragen? Laat het me gerust weten!


Wil je weten hoe je jouw spiritualiteit kan ontwikkelen? Dan is een Kundalini Reiki Master cursus of Gold Reiki Master cursus een hele goede stap in die zoektocht binnen jezelf.
148 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page