top of page

Thuiswerken, wat doet dit voor jouw balans?Wat doet thuiswerken voor jouw werk balans?

En wat het doet het met jouw mindset?


Naast mijn onderneming heb ik nog een parttime baan waar ik dagelijks (onder schooltijd van de kinderen) mijn tijd aan besteed. Sinds de eerste lockdown werk ik grotendeels thuis.

Zoals velen met mij, heb ik zelf ook de uitdagingen gehad om thuis te werken terwijl kinderen les moesten krijgen, en we met het hele gezin thuis waren. Ik heb helaas niet de luxe van een aparte werkkamer en heb mijn thuiswerkplek in de huiskamer aan de eettafel.


Als je een korte periode aanpassingen moet doen aan je werk routine, dan is dat voor iedereen wel te overzien. Maar nu, na 9 maanden thuiswerken, begint het bij veel mensen zijn tol te eisen.


Ik spreek mensen die last hebben van vereenzaming, depressie en natuurlijk behoorlijk veel frustratie en irritaties.


Persoonlijk ervaar ik dat ook. Je bent er soms gewoon klaar mee, met de situatie, het thuiswerken, het missen van sociale "menselijke" contacten, en een andere omgeving ipv altijd dezelfde muren.

Vooral omdat je er zelf niets aan kan doen, en niet wetende wanneer we weer terug kunnen naar het oude normaal. Komt dat nog wel ooit?


Bij mij is het met vlagen, en ups en downs. De motivatie komt en gaat, de energie, de focus, ook de behoefte aan een praatje, komt en gaat.


Hoe ga jij tot die tijd om met het thuiswerken?

Hoe ga je om met depressieve gevoelens, en de downs?

Zorg jij wel goed voor jezelf?

In de uitdagende tijd heb ik ook pluspunten kunnen ontdekken aan het thuiswerken.

Hier probeer ik mezelf aan te herinneren op een slechte dag.

- Geen uren in het verkeer doorbrengen. Reken maar eens uit wat voor tijd je hiermee hebt bespaard!

- Eigen indeling van tijd. Dit ligt natuurlijk wel aan je werkgever, maar meestal kun je meer flexibel omgaan met de vaste werktijden. Begin en eindtijd, je pauze. Je kan het indelen zoals je zelf het prettigste vind werken.

- Meer thuis zijn, in mijn geval de kinderen in vakantietijd, de huisdieren, en manlief als hij thuis is.

- Minder tijd besteden aan je uiterlijk, want bij dagen dat ik geen "conference calls" heb, maakt het geen snars uit wat ik aan heb voor kleding. Huispakkie aan, rommelige knot in het haar en geen make up. Heerlijk!


Heb jij nog andere pluspunten kunnen vinden aan het thuiswerken?


Het is belangrijk om altijd het positieve in te zien van iedere situatie. Zo kun je jezelf ook weer sneller uit het negatieve halen. En zo kom je ook weer in de hogere energie terecht.


Maar ook die dip mag er zijn. Soms is een dip goed om erachter te komen hoe jij je voelt en waarom, om inzichten te krijgen. Om zaken te verwerken.

Ik geef vaak tips om goed voor jezelf te zorgen, en wens dat iedereen lekker in zijn vel zit. Maar realistisch gezien komt iedereen wel eens in een dip terecht. En dit is nu net de periode van het jaar én een periode vanwege corona dat meerdere mensen niet lekker in hun vel zitten. Daartegen wil ik zeggen; Het is oké. Het is oké om je eens een keer klote te voelen. En om te moeten werken aan jezelf, en even geen motivatie te hebben voor je werk. Gebruik het om naar jezelf te kijken. Waar heb ik behoefte aan?


En probeer dan ook weer uit die dip te komen. Met of zonder externe hulp, dat is ook oké. Het is oké om hulp in te schakelen. Zolang je maar goed voor jezelf zorgt, en niet aan jezelf voorbij gaat.


22 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page