top of page

Toekomstvoorspellingen doen


Waarom ik nooit een toekomstvoorspelling zal doen, en waarom ik vind dat niemand dit zou moeten doen.

In het verleden ben ik er wel eens ingetrapt om op een spirituele beurs bij een medium te gaan zitten die allerlei "spot-on" informatie over mij kon vertellen, en ook informatie had over mijn toekomst. Ik had mijn oudste dochter al, en ik kreeg informatie dat de volgende baby nog enige tijd op zich zou laten wachten. Ons volgende kindje zou een jongetje worden. Want het "zieltje" van dit jongetje zou al bij mij zijn.

Toen ik vrij kort daarna geheel onverwachts zwanger raakte van een meisje was ik verbaasd. We waren er overigens dolblij mee. Maar dit is een klein onschuldig voorbeeld van voorspellingen die niet uitkwamen, zoals letterlijk werd voorspeld.

Het gevaar van een voorspelling is dat je gaat leven naar de voorspelling die je wordt gedaan. Je ziet ineens geen andere kansen of mogelijkheden meer die op je pad komen, want ik zou nu mijn voorspelde carrière gaan beginnen, of die mooie reis gaan maken, of...

Je hangt verwachtingen aan zo'n voorspelling en wanneer dit dan niet gebeurd is er teleurstelling of wantrouwen, ben ik wel goed bezig, dit had toch anders moeten lopen?


Je hebt in het leven altijd zelf een keuze, je hebt vrije wil. En een voorspelling wordt gedaan op basis van het punt in je leven waar je nu in staat, en de richting van het pad die je op dreigt te gaan. Maar als ik volgende week iets anders wil besluiten omdat dit beter voelt, verandert mijn pad en ook de toekomst. Daarom is het beter niet te weten wat er komen gaat, dan blijf je open staan voor alle mogelijkheden, in plaats van je te beperken naar 1 weg die je voorspelt is.


Een goed medium, kaartlegger, spiritueel persoon, zal in mijn ogen ook nooit dit soort impactvolle voorspellingen doen over iemands toekomst. Maar wél helpen om inzicht te geven in waarom bepaalde keuzes gemaakt mogen worden in je leven.


31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page