top of page

Waarom ik mijn edelstenen niet oplaadt!Waarom ik mijn edelstenen niet oplaadt

Zoals met veel dingen in de spirituele wereld zijn er verschillende meningen, overtuigingen en werkwijzen. Het is belangrijk dat je zelf onderscheid maakt wat voor jou werkt en wat niet.

Zo hebben heel veel mensen de overtuiging dat edelstenen opgeladen moeten worden, en ook weer ontladen en gereinigd.

Ik deel die overtuiging niet. Op internet is genoeg informatie te vinden over die overtuigingen mocht je je daar in vinden, dan zou ik vooral willen adviseren doe je eigen onderzoek.

Opladen

Mijn overtuiging is dat dit niet nodig is. Een edelsteen is namelijk een mineraal wat wordt gemijnd uit een berg, wat daar waarschijnlijk al duizenden al dan niet miljoenen jaren zit.

De edelsteen blijft zoals hij is, de moleculaire samenstelling verandert niet omdat wij hem eruit halen en gebruiken voor onszelf. In mijn beleving kun je een edelsteen niet eens opladen. Het is geen apparaat waarvan de accu leeg gaat, die je op moet laden. Het is een natuurlijk mineraal wat zijn kracht nooit zal verliezen.

Er zijn een aantal rituelen die zijn gemaakt rondom het opladen van edelstenen, zoals ze buiten leggen met volle maan. Ik vind het wel een mooi gebruik om aandacht te besteden aan je edelstenen en daar een ritueel omheen te doen. Dat kan ook in deze vorm, dat mag je dus zelf bepalen. Persoonlijk doe ik dat dus alleen met reinigen, en niet vanwege de overtuiging dat iets opgeladen dient te worden.

Ontladen

Het ontladen van edelstenen hoort eigenlijk bij dezelfde overtuiging als het opladen. Je zou hiermee de negatieve energie eruit kunnen halen, waardoor hij leeg is, en je hem daarna weer oplaadt.

Ik ben ook hier niet van overtuigd omdat de kracht van de edelsteen blijft, die kun je er dus ook niet uit halen.

Persoonlijk denk ik dat dit meer te maken heeft met het reinigen van de edelsteen. Het reinigen is wel iets waar ik van overtuigd ben.

Reinigen

Omdat een energieveld energie kan aantrekken, zoals onze aura, kan deze ook energie vasthouden. Er plakt dan als het ware externe energie aan ons energieveld. En die kunnen we dan reinigen. Zo heeft ook een edelsteen een energieveld waar bepaalde energie aan kan vastplakken. En dan voelt een edelsteen na een tijdje niet fijn meer.

Dat heeft dus meer met de aura van de steen te maken en niet zozeer met de inhoud/innerlijk van de edelsteen.

Je kan een edelsteen op verschillende manieren reinigen. Hier enkele voorbeelden:

🔹️In de grond begraven voor een tijdje. De zuiverende energie van moeder aarde maakt dan het aura weer schoon.

🔹️Onder stromend water houden. Fijne manier, alleen reageren niet alle edelstenen goed op water, en kunnen ze gaan oxideren of worden aangetast door water.

🔹️Reiki. Je kan verschillende reiki vormen gebruiken om een energieveld te reinigen. Dat kun je dus ook toepassen op edelstenen en andere voorwerpen.

🔹️Roken. Uitroken met bijvoorbeeld: wierrook, Palo Santo, Salie, smudge etc.


Wannéér je een edelsteen reinigt is op gevoel, als hij niet meer fijn voelt kun je dat doen. Of je maakt er een ritueel van zoals de volle maan rituelen, en reinig je al je edelstenen. Dat is zoals je het zelf het fijnste vindt.Deze informatie is een gedeelte van het onderdeel Edelstenen, een belangrijk spiritueel tool, waar we tijd aan besteden in de Online cursus Energetische Self-Care. Wil je hier meer over weten? Plan gerust een kennismaking met me in!

Comments


bottom of page