top of page

Zelf genezend vermogen


Wanneer je Reiki bestudeert en bezig bent met het healen van Energetisch lichaam, zoals ik, dan leer je dat je eigen lichaam een geweldig zelf genezend vermogen heeft.

Dit zelf genezend vermogen heeft wel een overtuiging nodig. De overtuiging dat je lichaam zelf in staat is om jezelf te genezen.


In de tegenwoordige tijd leggen we ons vertrouwen in farmaceutica en moderne geneeskunde. Het vertrouwen dat een bepaald pilletje jou gaat helpen om te genezen zorgt er ook voor dat het je helpt te genezen. Het vertrouwen en die overtuiging zorgt er bij een placebo onderzoek voor dat je kan genezen, zelfs al zit er geen geneesmiddel in je pilletje. De intentie, de overtuiging en het zelf genezend vermogen van je lichaam. Als je daar dieper over nadenkt is het de sterke gedachtekracht die dus meehelpt aan jouw genezingsproces.


Jouw overtuiging kan je sneller genezen, of zelfs genezen zonder tussenkomst van medicijnen en moderne geneeskunde. Natuurlijk wil ik niet aangeven dat we de hele farmaceutische industrie moeten negeren en niet naar een dokter moeten gaan, begrijp me niet verkeerd. Ik wil alleen bewustzijn creëren voor je eigen kunnen, de kracht van je eigen lichaam en het vermogen om jezelf te genezen.


Op Netflix is een documentaire te zien genaamd "Heal" waarbij er concrete voorbeelden naar voren komen, daarnaast zijn o.a. de boeken en informatie van Joe Dispenza inspirerend met betrekking tot visualisatie, overtuigings,- en gedachtenkracht.


In mijn ideale wereld versterken we ons eigen immuunsysteem en zelf genezend systeem, zodat de farmaceutische industrie niet zo hard meer nodig is, en we ook niet zo bang hoeven te zijn wanneer we wel een virus te pakken hebben.

Daarbij hoort ook een stuk intuïtief leven. Wat ik daarmee bedoel; we zijn gewend om direct een paar paracetamol naar binnen te gooien bij hoofdpijn of verkoudheid. Even onderdrukken die "zwakte" en door gaan met die banaan. Ik was hier zelf ook een groot voorstander van, ik gaf nooit toe aan mijn verkoudheid, dozen vol paracetamol gingen er door heen, en ik gunde mezelf geen rust of genezing.

Maar ik wordt me steeds meer bewust van het feit dat mijn lichaam signalen geeft, waardoor je "last" krijgt. Ik krijg hoofdpijn door te veel koffie drinken, te weinig water drinken, slecht slapen, stress en te weinig self-care. Ipv een paracetamol te nemen vraag ik aan mezelf, wat heb ik nu echt nodig? En probeer ik daar naar te handelen.


Natuurlijk gebruik ik vaak Reiki op mezelf en ook mijn gezinsleden. Dit ondersteunt en helpt het zelfhelend vermogen.

Gebruik je dan nooit medicijnen? Jawel, soms als ik echt veel pijn of migraine heb gebruik ook wel eens een paracetamol, maar dat is zelden.

Hoe denk jij over het placebo effect, en ben jij bewust van je zelf genezend vermogen?

Wist je dat Kundalini Reiki je zelf genezend vermogen ondersteund en een soort "boost" geeft? Ook erg fijn dat je dit altijd bij de hand hebt, en je jezelf kan behandelen.


Wil je weten hoe je ook Kundalini Reiki Master kunt worden en behandelingen bij jezelf én andere kan uitvoeren?

Check deze link voor meer informatie.


95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page