top of page

Zwarte schaap zijn


Het zwarte schaap van de familie zijn, klinkt misschien wat zwaar. Maar een outsider dat toch zeker wel.


Hoe herken ik mezelf hier in?

- Nooit passen in het maatschappelijk geaccepteerde plaatje, het gebaande pad. Muziek, kleding, opleiding, werk, interesses, overtuigingen en principes. Ik ga in alles de andere kant op.

- Keuzes maken die anderen niet gauw maken. Kiezen voor mijn eigen persoonlijk ontwikkeling en geluk, boven maatschappelijke prestatie druk.

- Vooral eerlijk zijn, en mijn mening geven. Vroeger durfde ik nooit mijn mond open te trekken, tot ik leerde dat wel te doen. Soms iets te kort door de bocht, soms wat met een omweg. 😉


Onlangs kreeg ik van een collega te horen dat ik feedback zo mooi "op z'n Wendy's" kan geven. Zeggen waar het op staat maar dan mooi ingepakt, en met een persoonlijk sausje. Dat vind ik een mooi compliment. Mijn doel is ook dat ik mensen eerlijk vertel hoe ik me voel. Dat gaat me steeds beter af. En vooral voor mij persoonlijk, alles opkroppen is zo niet goed voor je.

Sinds ik mezelf wat vaker uit, voelt het veel beter. Mensen weten waar ze aan toe zijn. Soms zijn ze niet blij met mij. Dat mag ook 😊


Voel jij je soms ook wel eens het zwarte schaap van de familie?

En weet je ook dat dit een kracht en een zegen is, in plaats van een valkuil?

Dat je uniek bent, en speciaal, zoals je bent?!

Blijf vooral jezelf!!37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page