White on Transparent.png
Er zijn verschillende Reiki vormen die ik kan toepassen.
Momenteel gebruik ik Reiki als aanvullende tool bij een Energy Healing of bij persoonlijke begeleiding van een van de Trajecten. Bekijk de mogelijkheden onderaan deze pagina.Wat is Reiki?
Reiki is een universele levensenergie.
De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen.
 
Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelend vermogen van het lichaam.
Reiki is toepasbaar op mensen, dieren en middelen/voorwerpen. 
Je hebt veel verschillende soorten Reiki vormen. Waar over later meer.

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens een behandeling in de praktijk lig je ontspannen met je ogen dicht met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Ik zal met mijn handen op het lichaam, of net boven het lichaam Reiki energie geven. 

Iedereen ervaart de energie anders. De ene voelt de energie als warmte of trillingen op verschillende plekken in het lichaam, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. De meeste ervaren het als heel prettig en ontspannen. Het lichaam en de geest komen helemaal tot rust.