top of page
White on Transparent.png
Er zijn verschillende Reiki vormen die ik kan toepassen.
Momenteel gebruik ik Reiki als aanvullende tool bij een Energy Healing of bij persoonlijke begeleiding van een van de Trajecten. Bekijk de mogelijkheden onderaan deze pagina.Wat is Reiki?
Reiki is een universele levensenergie.
De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen.
 
Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelend vermogen van het lichaam.
Reiki is toepasbaar op mensen, dieren en middelen/voorwerpen. 
Je hebt veel verschillende soorten Reiki vormen. Waar over later meer.

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens een behandeling in de praktijk lig je ontspannen met je ogen dicht met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Ik zal met mijn handen op het lichaam, of net boven het lichaam Reiki energie geven. 

Iedereen ervaart de energie anders. De ene voelt de energie als warmte of trillingen op verschillende plekken in het lichaam, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. De meeste ervaren het als heel prettig en ontspannen. Het lichaam en de geest komen helemaal tot rust.

Uitleg over verschillende Reiki vormen die ik beoefen:

Purple Reiki

Purple Reiki is een fantastische energie die je helpt om blokkades te doorbreken en (vastgelopen) energie weer te laten stromen.  

Soms wordt vastgelopen energie verward met een geblokkeerd chakra.

Purple Reiki gaat direct naar de plaats in het lichaam van de vastgelopen energie om deze te deblokkeren. 

Zowel de cliënt als de behandelaar kunnen direct een verschil waarnemen. Het gebied zal heel warm worden en de handen van de behandelaar kunnen heet en rood worden. 

Dit zal slechts een paar minuten duren en dan neemt die warmte weer af, dus maak je geen zorgen!

Dit energiesysteem is niet heel bekend, maar de puurheid, de kracht en de snelheid waarmee energie weer gaat stromen zal je verbazen!

Alhoewel je ook met andere Reiki vormen blokkades kunt doorbreken, zal Purple Reiki veel sneller en krachtiger in staat zijn om blokkades op te lossen.

Ik gebruik tijdens een Reiki behandeling intuïtief de Reiki vorm die ik denk dat nodig is op dat moment. Vanaf nu wordt daar dus ook Purple Reiki aan toegevoegd aan de mogelijkheden.
 

Gold Reiki is een van de sterkste transformerende energiestralen uit de Kosmos. Het gouden licht staat bekend om haar werking om het negatieve te weren en ons te beschermen. Het zet het negatieve om in het positieve en laat het duister oplossen door haar gouden licht te stralen.

Gold Reiki heeft als eigenschap om angstgevoelens, negativiteit en depressies uit personen te bannen. Het transformeert deze negatieve gevoelens, en buigt dit om naar positief.

Ook is het een goede zuiverende energie.

Gold Reiki werkt ook heel goed bij het behandelen van kinderen. Vooral kinderen die energetisch in onbalans zijn, gevoelig zijn, psychische klachten hebben en hierdoor angsten of stress hebben.

Kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, autisme, PDD-NOS en andere stoornissen zullen baat hebben bij dit healingsysteem. De energie zorgt voor ontspanning en geeft rust in hun al drukke leventje.

Deze intuïtieve vorm van Reiki heeft een vurige Kundalini Energie die helpt het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam te activeren. Het kan helpen zaken op een rij te zetten, of het loslaten van oude trauma's en blokkades.

 

Deze energie is zeer krachtig, zeker in verhouding met Traditionele Usui Reiki vormen. Het is zowel in te zetten voor specifieke lichamelijke klachten, maar ook mentale problemen, situaties in dit leven, in vorige levens, geboortetrauma, en andere zaken die aandacht nodig hebben.

 

Onthoudt dat deze energie zal gaan waar het nodig is, en je zal geven wat je aankunt. Dit betekent dat je misschien komt met hoofdpijn klachten, maar de energie wordt geleid naar een ander probleem wat wellicht de oorzaak is van het probleem. De energie weet waar het gaan moet. 

Kundalini Reiki heeft deze sub onderdelen:

Situaties te behandelen

Een kamer of huis te reinigen

Karmische banden te behandelen

Geboorte Trauma Reiki

Locatie Reiki

Vorig Leven Reiki

DNA Reiki

Kristal Reiki

Diamant Reiki

--- ​

Wil jij dit ook ervaren?

Plan dan eerst een kennismaking met me in!

Na de kennismaking is het mogelijk een afspraak met me in te plannen.

Let op, momenteel heb ik een klantenstop. Ik zal tot medio 2024 geen nieuwe klanten meer aannemen.

Disclaimer

Wanneer kun je NIET behandeld worden met Reiki?

Wanneer je een pacemaker hebt, de electro-magnetische straling die tijdens een behandeling gebruikt wordt kan een pacemaker verstoren.

Sommige vormen van Reiki kunnen niet gebruikt worden op personen die; zwanger zijn, psychotische klachten hebben, of dementerend zijn. Vermeld dit dus ook bij je behandeling zodat we de juiste vorm van Reiki kunnen bepalen.

Opmerking:

Ik behoud me altijd het recht om een behandeling te weigeren. Ik werk heel intuïtief en wanneer mijn intuïtie zegt een behandeling niet uit te voeren zal ik dit ook niet doen.

Dit kan meerdere redenen hebben, die ik zelf misschien op dat moment niet kan beargumenteren, maar mijn intuïtie is wel mijn leidraad voor behandelen, daar zal ik dus ook altijd naar luisteren.

Voorbeeld:

Wanneer een behandeling niet in jouw hoogste goed is.

Of wanneer er eerst andere behandelingen elders (bijvoorbeeld bij een psycholoog) dienen plaats te vinden.

Of wanneer er entiteiten bij je zijn, die juist bij een Reiki behandeling komen ''aanhaken''.

Of wanneer de intenties niet zuiver zijn.

*Mocht ik een behandeling weigeren zullen we samen kijken naar een oplossing, en bepalen wie je dan vervolgens wel verder kan helpen. In dit geval kunnen we ook praten over een (gedeeltelijke) restitutie. 

Quote Instagram Post (5).png
Reiki behandeling
bottom of page