White on Transparent.png

Bij een Reiki behandeling zijn er verschillende Reiki vormen die ik kan toepassen.

Na een intake gesprek voel ik aan wat op dat moment het beste is en dat pas ik dit toe.

Wat is Reiki?

Reiki is een universele levensenergie.

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen.

 

Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

 Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Reiki is toepasbaar op mensen, dieren en middelen/voorwerpen

Je hebt veel verschillende soorten Reiki vormen. Waar over later meer.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een behandeling in de praktijk lig je ontspannen met je ogen dicht met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Ik zal met mijn handen op het lichaam, of net boven het lichaam Reiki energie geven

Iedereen ervaart de energie anders. De ene voelt de energie als warmte of trillingen op verschillende plekken in het lichaam, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. De meeste ervaren het als heel prettig en ontspannen. Het lichaam en de geest komen helemaal tot rust.

Wanneer je op afstand een behandeling krijgt, ontvang je een muziekje die je thuis kunt draaien tijdens de behandeling. Je ligt dan ook ontspannen thuis op de bank bijvoorbeeld. 

Ik stuur dan de helende energie naar je toe, omdat dit universele energie is werkt dit ook op afstand. Je verneemt dan van mij wanneer de behandeling klaar is.