top of page

Transmuteren van negatieve energie


Transmuteren of transformeren?

Transformeren brengt veranderingen aan in de bestaande werkelijkheid waar transmuteren deze werkelijkheid verandert, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Als je een muur opnieuw verft kun je dat een transformatie noemen. De muur ziet er weer mooi uit. Verf je de muur en die wordt daardoor transparant dan is dat een transmutatie. De regels van de bestaande werkelijkheid worden dan niet meer gevolgd.


Hoe transmuteer je negatieve energie zodat je het los kan laten?

Laat ik eens een praktisch voorbeeld geven hoe je nu aan de slag kan gaan met je schaduwwerk.

Stel je hebt een ervaring, een schaduw kant van jezelf. Een situatie waar je maar tegenaan blijft lopen.

Je blijft telkens getriggerd worden door hetzelfde ding.


Hoe kun je daar dan mee aan de slag gaan zodat je het kan transmuteren?


Stap 1)

Herken en erken dat je een reactie hebt op een situatie. Jouw reactie zorgt voor het gevoel en de irritatie. Niet de situatie zelf.


Stap 2)

Voel. Voel je reactie op de situatie. Voel het en 'zit even met dit gevoel', ervaar het gevoel wat het teweeg brengt en negeer het niet, doe het ook niet af als luchtig ''Ja dat moet zo zijn''. Nee serieus voelen. Zonder afleiding te zoeken, zonder te beargumenteren, alleen voelen.


Stap 3)

Neem je verantwoordelijkheid. Jij bent in controle over je eigen werkelijkheid en realiteit. Je hebt dit zelf gevraagd, geregeld, gemanifesteerd. Of het is nodig vanuit het universum, om jou te helpen op je pad, om je bijvoorbeeld iets te leren.


Stap 4)

Vergeef. Vergeef de ander en vergeef jezelf. Vergeef de personen betrokken bij deze situatie of die bij eerdere situaties betrokken waren.


Stap 5)

Leer. Welke les moest je hier uit leren? Waarom heb je dit 'op je af geroepen'? Wat heb je er uit gehaald? Welke inzichten heb je hier nu uit gekregen?


Stap 6)

Laat het los en laat het achter je. Als je al deze stappen hebt doorlopen is het eindelijk tijd om iets los te laten.


Hoe je de stappen doorloopt en welke activiteiten die er aan gekoppeld zitten, dat is voor iedereen anders en persoonlijk. De een doorloopt die stappen vrij snel, de ander heeft er meer tijd voor nodig. Het is allemaal oke.
Heb je ondersteuning en coaching nodig in dit proces? Plan dan een kennismaking met me in!193 weergaven0 opmerkingen
bottom of page