top of page

"Waarom drink jij niet?"


Op een glaasje champagne met oud en nieuw na drink ik praktisch nooit alcohol.

Dat hoor je niet vaak, aangezien het toch maatschappelijk erg gewenst is dat je op feestjes en partijen "gezellig een glaasje meedoet".

Ik heb meerdere redenen waarom ik niet drink.


📍Geen controle hebben over mezelf. Als 14 jarige ben ik ooit in een hoek van de kroeg op de grond out gegaan. Het was mijn eerste carnaval zonder ouders, en ik dacht dat Goldstrike wel een goed idee was. Werd wakker liggend in een hoek met mijn rok omhoog. Niemand die naar me om keek, geen idee hoe lang ik daar zo heb gelegen. Dat Nooit Meer.


📍 Respect verloren voor mensen die zich met alcohol op niet normaal meer kunnen gedragen. Ik heb teveel gezien als kind maar ook als volwassenen van mensen die ineens een compleet ander persoon worden, en zich als een idioot gaan gedragen als ze flink bezopen zijn. En het idee dat hoort erbij en vinden we allemaal maar normaal, daar kan ik helemaal niks mee. Als ik het respect verlies voor iemand dan hoef je bij mij niet aan te komen met "hij/zij had toch gedronken". Ja dus?? Is dat een geldige reden om je als een randdebiel te gedragen?

Om die reden heb ik ook een hekel gekregen aan bedrijfsfeestjes. Ik heb ooit mijn zwaar bezopen baas aan zijn broeksriem moeten vasthouden terwijl hij kotsend over een railing hing, en er bijna overheen viel in een stadion bij een concert. De maandag daarop moest ik weer de orders aannemen van hem, terwijl ik alleen maar kon denken, als ik je broekriem niet vast had gehouden vorige week was je met je zatte bek over de railing gepleurd en je nek gebroken. Nee dan ben ik het respect kwijt. Of secretaresses die bij een borrel bij de baas op schoot gaan zitten flirten. Nee, teveel gezien wat dat betreft in mijn leven.


📍Kan er niet tegen. Buiten dat ik het ook niet echt lekker vind kan ik er ook niet goed tegen. 2 glaasjes champagne en ik ben aangeschoten. 4 glazen en ik ben dronken. Als ik dronken word, ben ik moe en wil ik maar bed, niks aan. En 6 glazen en ik word ziek en ga kotsen.


📍 En als laatste de kater. Dat geeft alleen maar aan wat je jezelf aandoet, en je lichaam er van moet herstellen. Nee ik heb mijn lever lief, en hou niet zo van hoofdpijn...


Dus nee ik drink niet gezellig een glaasje mee, ik ben al gezellig van mn eigen 😁 Maar vooral heb ik niks nodig om me goed te voelen of het gezelliger te maken, of om losser te worden. Take it or leave it 😉 dat is het motto van deze outsider. #alcohol #dronken #zat #gaar #out #bier #champagne #respect #randdebiel #excuses #zelfzorg #outsider #grenzen #nothanks

61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page