top of page

Waarom is het zo moeilijk om een online cursus af te maken?

Ik ben er zelf ook schuldig aan, ik begin vol goede moed aan een nieuwe online cursus, en maak het nooit af.

Wat is dat nou toch?


Je herkent het misschien wel, je bent geïnteresseerd in een onderwerp en ziet daar een online cursus van voorbij komen. Ja lekker thuis studeren op je eigen tempo.

Ja! Klinkt goed!


De eerste hoofdstukken gaan goed, vol goede moed begin ik eraan.

Filmpjes bekijken, oefeningen doen.

En dan vergeet ik het weer, en blijf ik denken ''Oh ja ik moet die online cursus nog doen''.

Dan na een tijdje denk ik ''Heb ik nu echt geen zelf discipline? Waarom lukt dit mij niet?''

En dan begin ik er van te balen...


Resultaat een handjevol half afgemaakte cursussen waar ik voor heb betaald maar wat ik niet tot het einde vol maak...


Ik heb zelf ook een online cursus ontworpen, en merk dat mijn cursisten precies hetzelfde ervaren 😅 Super enthousiast om te beginnen maar gewoon niet de energie hebben om het af te maken.


Waarom lukt het niet?

Ik denk, en dan spreek ik voor mezelf, dat het komt omdat we geen stok achter de deur hebben. Het is geen moeten deze cursus te volgen, het is vrijwillig.

En we raken snel opgeslokt in de activiteiten van het dagelijkse leven, en dan is dit gewoon even geen prioriteit.

We krijgen te maken met duizenden prikkels op een dag en dan is het enthousiasme waarmee we deze cursus zijn gestart ook alweer snel in de ''vergetelheid''.


Wat is dan de oplossing?

Jezelf er echt toe zetten en strenger zijn voor jezelf. Dat zou kunnen😳

Maar dat werkt niet bij mij, ik ben in mijn werk en met alle verplichtingen in het leven al streng genoeg, dit moet wel leuk blijven toch bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling?Wanneer er andere mensen aan gekoppeld zitten is die stok achter de deur er wel. Ik merk bijvoorbeeld bij de Kundalini Reiki of Gold Reiki Master cursus dat we een commitment hebben om die lessen te volgen met elkaar, en omdat het een klein groepje is zijn anderen afhankelijk van jouw aanwezigheid. Je stelt anderen teleur als je niet komt opdagen en dat is voor veel mensen wel een duidelijke stok achter de deur. Je bent er, je leert van elkaar, en je wisselt ervaringen uit met gelijkgestemden mensen. En misschien heb je er niet altijd even veel zin in om er heen te gaan, je loopt altijd met een voldaan en blij gezicht de deur uit.Dat gevoel wil ik ook creëren met de andere lessen die ik over te dragen heb. Niet te vrijblijvend, want dan hebben we een groep die dan toch nog afhaakt op het laatste moment. Dus commitment maken, en er voor gaan!

  • Face to face

  • Afgesproken tijdstip, commitment en stok achter de deur

  • Waardevolle lessen

  • Gelijkgestemden bij elkaar en uitwisselen


Word je al enthousiast?

Houdt dan mijn website in de gaten voor cursussen en bijeenkomsten!

En meld je aan voor de nieuwsbrief waarin ik als eerste deel wanneer er iets nieuws op de plank ligt.

27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page